Spalanie XT 660 R/X/Z
Krechy lecą w dół, i jak ostatnia zacznie migać to wtedy jedziesz na rezerwie i włącza się licznik 'f-trip' (czy jakos tak ) i odmierza km przejechane na rezerwie. W instrukcji rezerwa wynosi 6.7.
Naprawdę wolnym można być będąć bardzo bogatym, bardzo biednym, lub jadąc na motorze przed siebie.
Mi się wczoraj udało zejść do 3,8L przy normalnej jeździe turystycznej (80-105km/h)
Niżej nie dam rady :D
Niżej nie dam rady :D
bunia pisze:hej, pewnie pisze troche w złym wątku, wybaczcie.
Jak to jest w Tenerach z rezerwą? Niestety nie mam instrukcji i dlatego pytam. Wiecie ile litrów ma rezerwa, albo mnie więcej ile kilometrów robicie na rezerwie?
Na wyświetlaczu lecą wszystkie kreski i dopiero zapala się rezerwa? czy ostatnia kreska jest rezerwą? Nie chce sie zdziwić jak mi nagle wachy braknie
Ja już na rezerwie jeżdżę 80 kilometr, najłatwiej poziom paliwa sprawdzić przez otwarcie korka, wszystko widać jak na dłoni. Teraz próbuje dobic do 600 km na baku - zostało mi 35 hahahah.
bez problemu się uda. Nawet nieco więcej powinieneś zrobić.luk2asz pisze: Teraz próbuje dobic do 600 km na baku - zostało mi 35 hahahah.
Jeszcze jedna kwestie porusze o której tu mowy chyba nie było - a ma ogromny związek ze spalaniem.
Dlatego wlasnie niektórzy pisza ze pali im 3 a inni ze 5.
Mianowicie - OPONY!!!
Na w zasadzie szosowej E08 z pełnym załadunkiem i pasażerem spalanie jest ( o czym już pisałem ) w okolicach 3-3.5l/100km
Na wyjącej kostce E09 z mniejszym załadunkiem i pasażerem spalanie jest w okolicach 4.5l.
Oczywiście warunki jazdy takie same. Predkosc około 100, poza miastem.
Opór opony robi swoje niestety....
Zazwyczaj za bardzo mnie nie interesuje ile Yadźka spala wahy, ale że niedawno zmieniłem układ wydechowy na Creptus 2w1 to zrobiłem mały pomiar. Cykl miejski - 7,5 litra
Jedzie Jadzia Dziadzie Braaap Braaap
"Tylne koło ucieka cały czas, przednie tylko raz"
"Tylne koło ucieka cały czas, przednie tylko raz"
Tegoroczne testy spalania :
Jazda miejska Warszawa 5.2 litra (98) na:
wydechy ARROW, PC III, filtr powietrza Pipercross.
Jazda miejska Warszawa 5.2 litra (98) na:
wydechy ARROW, PC III, filtr powietrza Pipercross.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 10:47 przez ZIBI, łącznie zmieniany 1 raz.
Nieźle dajesz po garach Bajros - sam zresztą widziałem ostatnio przy placu Zbawiciela
Wreszcie ktoś przebija moje wyniki
W mieście spalanie dochodzi mi do 7l, ale jeszcze tej magicznej granicy nie przekroczyłem.
Wreszcie ktoś przebija moje wyniki
W mieście spalanie dochodzi mi do 7l, ale jeszcze tej magicznej granicy nie przekroczyłem.
Terefere
Cylinder, dwa kominy i termos chyba.
Albo 13,5, albo dałeś się skroić na 10L.
Albo 13,5, albo dałeś się skroić na 10L.
- gmole silnika wg SW-Motech / HOLAN - nieaktualne
- gmole owiewek wg. TOURATECHa - nieaktualne
- stelaże pod kufry na zamówienie - nieaktualne
arkadius0 - Tenerka !
Z tel pisałem i nie widziałem. Zwracam honor
- gmole silnika wg SW-Motech / HOLAN - nieaktualne
Tenerka, Tenerka ale ona ma podobno 23 litry w zbiorniku. Co prawda jak zaglądałem do zbiornika przed tankowaniem to za wiele tam nie było, no i moto jak zwykle tankowane na wyprostowanym i po kiwaniu żeby powietrze wyszło. No i obowiązkowo po samiutka krawędź.wit pisze:arkadius0 - Tenerka !
NIE LUBIĘ JEŹDZIĆ NA STACJĘ