Jakie gogle
dzięki za cenne info, w sumie nie pomyślałbym żeby dopasowywać do kasku!
Kiedyś do horneta zakładałem snowboardowe gogle firmy spy, teraz śmigam w 100% i obawiam się, że do szoja by się nie zmieściły.
h e d o n i z m
Zakupiłem gogle naxa g1/a taki symbol jakiś dziwny, w kolorze grafitowo, czarnym z białymi wstawkami. Podobno polskie ale produkcja pewnie w chinach. Gogle jak za cenę 79zł. są spoko Dopasowanie dobre, tylko cisną mnie gąbką w nos ale to się da przyciąć. O dziwo dobra wentylacja, jeździłem w 5+ i zero pary. Guma pokryta silikonem, nic się nie rozjeżdża. Pasują idealnie do kasku rocc 770 dual, ten wzór jest powielany przez wiele firm. Minus taki że nie posiadają wymiennej szybki i nie ma bolców na zrywki.
Ja wziąłem leoshi do testów i lustro szybkę:)
W temacie od dawna cisza. Odkopie.
Miałem blur'y b1 i się skończyły. Guma się rozjechala i gąbki wydarły. Chyba 5 sezonów
Szukam czegoś najlepiej z wymienną szybą, super gdyby były dwie w komplecie, coś co nie paruje jak głupie i przede wszystkim z własnego polecenia. Opisy opisami ale najlepiej jak ktoś używa i poleca lub nie..
Miałem blur'y b1 i się skończyły. Guma się rozjechala i gąbki wydarły. Chyba 5 sezonów
Szukam czegoś najlepiej z wymienną szybą, super gdyby były dwie w komplecie, coś co nie paruje jak głupie i przede wszystkim z własnego polecenia. Opisy opisami ale najlepiej jak ktoś używa i poleca lub nie..
marider, a co to dokładnie za model? Jaki fundusz?
100% Racecraft, lepszych do tej pory nie mialem.
A więc, z lewej nadjeżdża jakiś skuter. Z prawej też nic nie jedzie
Jakich gogli używacie do kasku Arai xd-3, tour-x3 itp?
Znacie jakieś dobrze spasowane modele?
I jeszcze jedno. - Nie dam rady wyszukać gogli, a właściwie koloru szybek w goglach o kolorze: bursztyn, miedź, jasny brąz (nie chodzi o pomarańcz niby rozjaśniający..) Nawet jak jest informacja to głównie o kolorze szyby na zewnątrz (lustro, tęcza itp itd) ale nie umiem wyszukać w jakim kolorze będę widział świat i ile procent się ten świat ściemni... Poradźcie, podpowiedzcie
Z tego co poczytałem, zachwalają gogle w których opaska, guma jest zamocowana do wystającej ramki, oddalonej od szyby. Ale przez to robią się już sporo droższe..
pozdr. aXon
Znacie jakieś dobrze spasowane modele?
I jeszcze jedno. - Nie dam rady wyszukać gogli, a właściwie koloru szybek w goglach o kolorze: bursztyn, miedź, jasny brąz (nie chodzi o pomarańcz niby rozjaśniający..) Nawet jak jest informacja to głównie o kolorze szyby na zewnątrz (lustro, tęcza itp itd) ale nie umiem wyszukać w jakim kolorze będę widział świat i ile procent się ten świat ściemni... Poradźcie, podpowiedzcie
Z tego co poczytałem, zachwalają gogle w których opaska, guma jest zamocowana do wystającej ramki, oddalonej od szyby. Ale przez to robią się już sporo droższe..
pozdr. aXon
Pancio, te racecrafty sa dość spore, w jakim kasku je używasz?
Zmieszczą się w każdym kasku crossowym?
Zamówiłem Racecrafty do kasku Airoh Terminator i niestety okazały się za duże.arrasq pisze:Pancio, te racecrafty sa dość spore, w jakim kasku je używasz?
Same gogle rzeczywiście nie są małe..
Jedzie Jadzia Dziadzie Braaap Braaap
"Tylne koło ucieka cały czas, przednie tylko raz"
"Tylne koło ucieka cały czas, przednie tylko raz"
Ja polecam gogle Dragon Vendetta, używam ich z dwiema szybami, lustrzaną i zwykłą, nie parują są bardzo wygodne, szczelne, wyglądają bardzo dobrze i pasują do ciasnych otworów (Shoei Hornet)
Jezdze w IXS hx 178 tam nieco wieksze pole widzenia a goggle pasuja idealnie i rowniez zapewniaja wieksze pole widzenia.
A więc, z lewej nadjeżdża jakiś skuter. Z prawej też nic nie jedzie