Witam!
Posiadam XT660X z 2007 roku dziś próbowałem właczyć tryb diagnostyczny żeby skontrolować wolne obroty mojej maszynki , jednak po przesciu w tryb diagnostyczny wrbania opcji CO i zatwierdzeniu gdy pojawi sie już '0' gdy chce odpalić silnik wszystko się resetuje i powraca do normalnego trybu predkościomierza. A czym moze być to związane? Dziękuję za odpowiedzi
Tryb diagnostyczny problem
Po wejściu w tryb diagnostyczny, wybierz tryb CO naciskając SELECT i ponownie zatwierdź SELECT i RESET (równocześnie) potem wybierz C1 i znowu S i R (równocześnie)- wtedy pojawi się nie zero tylko jakaś wartość np. "15"
Odpalasz i regulujesz (zapisz starą wartość)
Odpalasz i regulujesz (zapisz starą wartość)
Wyglada to tak ze "0" wyswietla mi tam gdzie obroty maja byc a przy C1 na dole wyswietla wartosc 18. Przelaczam wlacznik zapłonu starter wyswietlacz przygasa i juz mam predkosciomierz . Myslalem ze moze to wina akumulatora ze przy startowaniu silnika nie podtrzymuje pradu bo ta to wyglada ale aku jest mocne bo pali bez problemu.
gonskin2
Jak przygasa to może gdzieś styki nie stykają i z braku odpowiedniego napięcia (spadku) ECU się resetuje
Przeczyść i przesmaruj styki - nie tyle na wtyczkach (choć nie zaszkodzi) co na akumulatorze, styczniku i bezpiecznikach tych dużych
Podładuj też akumulator i jeszcze raz spróbuj
Przeczyść i przesmaruj styki - nie tyle na wtyczkach (choć nie zaszkodzi) co na akumulatorze, styczniku i bezpiecznikach tych dużych
Podładuj też akumulator i jeszcze raz spróbuj
A ja mam taki problem moja XT 660 R rok 2006 w trybie diagnostycznym nie pokazuje ustawienia obrotów w CO, pokazuje tylko cały czas 0 . Wartość C1 mam na 15. nie zależnie od tego czy silnik jest zimny czy rozgrzany, wszystkie połączenia stykowe wyczyszczone. skąd bierze sygnał obrotów - z którego czujnika może on jest uszkodzony? gdzie szukać usterki, nie mogę sobie z tym poradzić?
Może ktoś miał podobny problem? Dzięki za podpowiedź.
Może ktoś miał podobny problem? Dzięki za podpowiedź.