terry - a o ile przedłużałeś???? Ja wcisnałem podkładki pod kierą 5cm, ale chciałbym jeszcze zmienić kierę na głębszą i nie wiem o ile mi sie zmienić wtedy długość. będe musiał przedłużać i linki i wszystkie kable, nie wiem tylko o ile przedłużyć te linki....terry pisze:Generalnie w lince musi być zachowany "skok" bo może zabraknąć regulacji. Jeżeli prześlesz linki do firmy z informacją o ile przedłużyć to dadzą radę (chyba, że s....ą). Ja założyłem kierownicę o ponad 8cm wyższą od oryginału. Musiałem przedłużyć linki i wszystkie wiązki idące do manetek. Teraz na stojąco mogę jeździć cały dzień.
Kierownica i podwyższenie
Panowie, w Krakowie gość dorabia linki od 40 lat, rozmawiałem z nim, około 30-40zł dorobienie linki do XTka (ja biorę prawdopodobnie 20mm dłuższą od seryjnej).
W przyszły weekend podjadę dorobić dla siebie, jeśli są jacyś chętni, to mogę komuś też dorobić i wysłać pocztą/przekazać na zlocie.
Zainteresowani PW
W przyszły weekend podjadę dorobić dla siebie, jeśli są jacyś chętni, to mogę komuś też dorobić i wysłać pocztą/przekazać na zlocie.
Zainteresowani PW
Ja poszedłem na łatwiznę. Wiedziałem, że dla podwyższenia o 35mm linek jest na styk (takie kupiłem pierwsze podwyższenie) i dla kierownicy wyższej o 80mm przedłużyłem linki o 100mm. Mi zależało na czasie ale jak masz go więcej to zmontuj wszystko i zmierz. Choć u mnie wcale linek nie jest za długo;) Nie wiem czy powyżej 50mm starczy przewodów do manetek.terry - a o ile przedłużałeś???? Ja wcisnałem podkładki pod kierą 5cm, ale chciałbym jeszcze zmienić kierę na głębszą i nie wiem o ile mi sie zmienić wtedy długość. będe musiał przedłużać i linki i wszystkie kable, nie wiem tylko o ile przedłużyć te linki....
Witam, odkopie temat żeby nowego nie zakładać i mam kilka pytań odnośnie kierownicy i podwyższenia
1. Jaka jest długość kierownicy w xt660r?
2. Jakie podwyższenie kupić żeby pasowało?
Yamaha XT660 R 2007r.
Honda Transalp XL700V ABS
Honda Transalp XL700V ABS
- daniel-intruz
Ja u siebie zakładałem taki zestaw:
Kierownica Renthal 609 RC High + mocowania (offcentered) i podwyższenia z OTR 20mm, w sumie dało to ok 50mm wyżej od oryginału i jest ok, max jaki można osiągnąć bez przedłużania przewodów
Kierownica Renthal 609 RC High + mocowania (offcentered) i podwyższenia z OTR 20mm, w sumie dało to ok 50mm wyżej od oryginału i jest ok, max jaki można osiągnąć bez przedłużania przewodów
- daniel-intruz
Ja mam oryginalne od XTR, mogę odsprzedac.KrisWrp pisze:Jak co odkupie stare risery jak byś zmienial kiere
- daniel-intruz
PRIVKrisWrp pisze:daniel-intruz pisze:Ja mam oryginalne od XTR, mogę odsprzedac.KrisWrp pisze:Jak co odkupie stare risery jak byś zmienial kiere
Jaka kasa ?
KupiĹem takie risery by trochÄ podnieĹÄ kierownicÄ. Nie pamiÄtam teraz z jakiego moto najprawdopodobniej tt600. W czym problem poprzednik skrĂłciĹ ĹrubÄ mocujÄ
cy je do pĂłĹek. Ja muszÄ mieÄ dĹuĹźszÄ
na min 90mm i teraz kwestia taka. Ĺruba ma nietypowÄ
gĹĂłwkÄ i nie moĹźna jej kupiÄ w sklepie nawet dobrze wyposaĹźonym.
MoĹźe ktoĹ kojarzy taka ĹrubÄ lub gdzie szukaÄ. Szukam na Yamaha sklep sÄ schematy ale nie ma zdjÄcia sruby i nie wiem czy bÄdzie doklad ie taka. TakĹźe jest klops. MoĹźe ktoĹ pomoĹźe.
MoĹźe ktoĹ kojarzy taka ĹrubÄ lub gdzie szukaÄ. Szukam na Yamaha sklep sÄ schematy ale nie ma zdjÄcia sruby i nie wiem czy bÄdzie doklad ie taka. TakĹźe jest klops. MoĹźe ktoĹ pomoĹźe.