Witam,
Właśnie zaczalem swój pierwszy sezon z xt660x. Mam jedynie taki problem, że moto strasznie ale to strasznie strzela z wydechu. Jeżeli byłoby to delikatne strzelanie to nawet bym się nie martwił. Ale przy odjeciu gazu (szczególnie z wysokich obrotów) z wydechu wydobywa się dźwięk kalasznikowa... Nie żeby mi to przeszkadzało ale nie wiem kompletnie jak to wpływa na silnik. Ponadto sam hałas powoduje że nie raz grozono mi policja itd. Jedni mówia mi, że to norma przy motocyklu z modyfikacjami (przelot, power Commander, coś było grzebane w airboxie, generalnie poprzedni właściciel mówił że motocykl legitymuje się mocą 54km,niby mam wykres z hamowni ale ile w tym prawdy to nie wiem), a drudzy że powinienem jechać do mechanika. Co może być powodem takich strzałów? Powinienem się martwić?
Z góry dziękuję za odpowiedzi [/b]
Mocne strzelanie z wydechu
-
Ja miałem przerobione na przeloty tzn mam i Napier.... Zdrowo ciągle kupiłem dni killery wsadziłem i jest o 100 lepiej ale troszczę mu odjęlo bo dosyć konkretnie go zdlawilem
Strzelanie z wydechu to skutek uboczny dolotu powietrza do kolektora, cuś dodane tylko po to, by zmieścić motocykl w normie emisji spalin
Ten sam dynks powoduje świecenie kolektora po zmroku. Z uwagi na ogólnie bezproblemową historię XTeków, to raczej nie jest problemem
Ten sam dynks powoduje świecenie kolektora po zmroku. Z uwagi na ogólnie bezproblemową historię XTeków, to raczej nie jest problemem
U mnie to samo na akrapovićach :D Strzela jak z kałacha, dlatego jak jadę na przegląd to wkręcam dbkilery.
Policja jak zatrzymała to ani słowa, ale na wiosce jak jadę to oszczędnie by sąsiadom nie zaleźć za skórę ;P
Z DBkilerami zupełnie inny motocykl, raz jeździłem z nimi miesiąc to po wykręceniu myślałem że mi ktoś moto podmienił a i frajda z jazdy wróciła i u mnie na PC więcej pali jak zakładam
Policja jak zatrzymała to ani słowa, ale na wiosce jak jadę to oszczędnie by sąsiadom nie zaleźć za skórę ;P
Z DBkilerami zupełnie inny motocykl, raz jeździłem z nimi miesiąc to po wykręceniu myślałem że mi ktoś moto podmienił a i frajda z jazdy wróciła i u mnie na PC więcej pali jak zakładam