Tak jak w temacie:UWAGA-ZAGROŻONA WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI I WYMIANY OPINII NA NASZYM FORUM
W nawiązaniu do posta jednego z naszych moderatorów tu cytat:
"...Chyba musimy nowy punkt do naszego forumowego regulaminu dodać:
Zakaz wychwalania i zachwytów nad innymi motocyklami niż rodzina XT660
Albo się jest fanem XT660 albo ostrzeżenie i pogonić z forum.
Gość ledwie się na moto trzyma, przejachał po paru stopniach i zrobił pokraczną gumę na tym pokracznym enduro a tu zachwyty
Arrasq w stu procentach popieram- jak bym chciał to bym sobie kupił ten ociosany siekierą złom a że wolę XT660 to je mam
Tatran i jeszcze ten tytuł ..." KONIEC CYTATU
Zachęcam WAS, użytkowników tego forum, do wymiany opinii i poglądów w tym temacie. Co sądzicie na temat pomysłu Wojtka
Tu cytat mojego postu:
"...Czyżby miała na Twoją Wojtku prośbę zapanować CENZURA na forum?
Co to ma być? Kolejne ACTA? NIE ZGADZAM SIĘ!!!
Każdy powinien mieć prawo do swobody wypowiedzi, a dyskusje na temat innych motocykli dla mnie mają charakter informacyjny, i dowiaduję się ciekawostek technicznych.
Z tego co proponujesz to powinieneś zaprzestać wypowiedzi na temat Huski , a ja na temat Fazera, Bonzo na temat KTMa a itd.!
XT jak każde moto ma swoje wady i zalety ale nie róbmy z tego obiektu kultu i nie wynośmy go na ołtarze!
Idąc dalej tym tropem:
Powinien pojawić się punkt w regulaminie zakaz używania innych motocykli niż XT, a jeszcze dalej: osoby które zmienią motor na inny będą usuwane z forum a kara będzie wymierzona w postaci chłosty.
Co to sekta XT ma być??
TEGO CHCEMY NA TYM FORUM
Chyba nie! Kto się ze mną zgadza lub nie niech zabierze głos-HYDE PARK od tego jest!
Jestem przeciwny wprowadzaniu tego typu ograniczeń i obostrzeń w regulaminie..."
Tak jak pisałem wcześniej NIE ZGADZAM SIĘ NA JAKIEKOLWIEK OGRANICZANIE SWOBODY WYPOWIEDZI (jeśli nikogo nie obrażają)!!!
Jeżeli też się z takim postępowanie nie zgadzacie lub zgadzacie zabierzcie głos.
...bo każda okazja jest dobra by zjechać z utartej ścieżki i poszukać własnej
haha! Ale poruszenie ja jestem "tylko" pilnym - w znacznej mierze biernym forumowiczem ale popieram crazyrider12.
Tak na marginesie - zawsze to post więcej do preczytania - i w dodatku tak bardzo nacechowany emocjami! Czekam na odpowiedź Wojtka
P.S. Będzie się czytało jak relację Neno z Maroka
Tak na marginesie - zawsze to post więcej do preczytania - i w dodatku tak bardzo nacechowany emocjami! Czekam na odpowiedź Wojtka
P.S. Będzie się czytało jak relację Neno z Maroka
crazy, nie przesadzasz czasem? Mi sie wydaje, że post Wojtka to była ironia i "zażartował" w ten sposób.
Jeśli się mylę i tak nie było to popieram crazyridera w 100% - forum + ustrój demokratyczny = wolność wypowiedzi.
PS
według mnie najgorzą rzeczą jaką może się stać z forum czy z klubem jest elitarność. Jeśli zdarzy się tak że grupa osób stworzy tzw. elitę czyli hermetycznie szczelne i zamknięte środowisko zrzucając na drugi plan resztę (nowych użytkowników) to się skończy klapą bo nikt tu nie będzie chciał zaglądać oby tak się nie stało i oby xt660.pl nadal żyło w przyjaznej dla wszystkich atmosferze i zrzeszało coraz więcej fajnych ludzi
Jeśli się mylę i tak nie było to popieram crazyridera w 100% - forum + ustrój demokratyczny = wolność wypowiedzi.
PS
według mnie najgorzą rzeczą jaką może się stać z forum czy z klubem jest elitarność. Jeśli zdarzy się tak że grupa osób stworzy tzw. elitę czyli hermetycznie szczelne i zamknięte środowisko zrzucając na drugi plan resztę (nowych użytkowników) to się skończy klapą bo nikt tu nie będzie chciał zaglądać oby tak się nie stało i oby xt660.pl nadal żyło w przyjaznej dla wszystkich atmosferze i zrzeszało coraz więcej fajnych ludzi
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 19:54 przez Łasica, łącznie zmieniany 1 raz.
::BIKEPICS:: | XT660X -> BMW F800GS
Wojtek trochę przesadził
przy tworzeniu forum przyświecała nam wizja stworzenia miejsca przyjaznego dla każdej osoby zainteresowanej motocyklem z rodziny XT660. Nie miała powstać, żadna elitarna grupa. To, że ktoś ma kilka set postów na tym forum o niczym nie świadczy. Często z forum odchodzą ludzie z bardzo dużym doświadczeniem i wiedzą tylko dlatego, że przeczytali wypowiedź takiego 'doświadczonego' użytkownika. Staż na forum i ilość naklepanych postów nie jest dla mnie wyznacznikiem.
przy tworzeniu forum przyświecała nam wizja stworzenia miejsca przyjaznego dla każdej osoby zainteresowanej motocyklem z rodziny XT660. Nie miała powstać, żadna elitarna grupa. To, że ktoś ma kilka set postów na tym forum o niczym nie świadczy. Często z forum odchodzą ludzie z bardzo dużym doświadczeniem i wiedzą tylko dlatego, że przeczytali wypowiedź takiego 'doświadczonego' użytkownika. Staż na forum i ilość naklepanych postów nie jest dla mnie wyznacznikiem.
[center]WEJDŹ XT660 Tryb diagnostyczny CO Settings Ankieta Mój XT'ek [/center]
- crazyrider12
Łasica Masz "rozum i wolną wolę" więc,czytając posty wnioski potrafisz wyciągać sam. Czy przesadzam? To są moje wnioski i spostrzeżenia z którymi można się zgodzić lub nie
[ Dodano: 2012-02-06, 20:22 ]
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami
[ Dodano: 2012-02-06, 20:22 ]
Łasica pisze: oby xt660.pl nadal żyło w przyjaznej dla wszystkich atmosferze i zrzeszało coraz więcej fajnych ludzi
raczek pisze:przy tworzeniu forum przyświecała nam wizja stworzenia miejsca przyjaznego dla każdej osoby zainteresowanej motocyklem z rodziny XT660. Nie miała powstać, żadna elitarna grupa. To, że ktoś ma kilka set postów na tym forum o niczym nie świadczy. Często z forum odchodzą ludzie z bardzo dużym doświadczeniem i wiedzą tylko dlatego, że przeczytali wypowiedź takiego 'doświadczonego' użytkownika. Staż na forum i ilość naklepanych postów nie jest dla mnie wyznacznikiem.
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami
Po pierwsze to nie tyle propozycja, co kpina z zarówno twoich zachwytów jak tytułu tego tematucrazyrider12 pisze:"...Czyżby miała na Twoją Wojtku prośbę zapanować CENZURA na forum?
Jak chcesz bronić czyjejś wolności Crezy to zapraszam do udziału w demonstracjach, czynnym udziałem w dyskusji nad ACTA i czegoś, co wymaga, choć odrobinę wysiłku i zaangażowania
Delikatnie rzecz ujmując wyskoczyłeś z tym alarmem jak "Filip z konopi"
Nie tak dawno „obraziłeś” się na JackaXT za to, ze w ferworze dyskusji troszkę pojechał po innych motocyklach.
Wtedy jakoś nie wzywałeś do cenzury
Hm punkt widzenia zależy widać u Ciebie od punktu siedzenia.
Większość z nas ma też inne motocykle, opisujemy ich wady, zalety i nikt nam tego nie zabroni.
Najlepiej jak zainteresowani tematem sami go przeczytają, bo widzę Crazy, że masz coś z bliźniaków- cytat tak, ale wyrwany z kontekstu i w twojej wersji- ja napisałem dużo, dużo więcej i w bardzo przejrzysty sposób naświetliłem sedno problemu oraz moje prywatne odczucia
Widzę, że od pewnego czasu próbujesz mnie naśladować w prowokowaniu do dyskusji.
Zachwyt na innym motocyklem owszem tyle, że jesteś na forum XT660
Marzysz o innym motocyklu twoja wola, opisz jego wady zalety, porównania z innymi motocyklami itd
Ty się zachwycaj a moje święte prawo do kpiny z tego zachwytu.
Zwłaszcza, że Tatran wkleił dość żałosny filmik z riderem z przynajmniej wątpliwymi umiejętnościami i ich pokazem
Wychodzi raczej na to, że to ty Crazy chcesz mi zabronić obrony honoru XT660
Po pierwsze to bym nie przesadzał z ta wolnością wypowiedzi, nikt tu nie będzie wprowadzał cenzury! No chyba, że zejdziemy na tematy polityczne to kasuje od razu
Po drugie, Wojtku chyba miałeś ciężki dzień w pracy i troszeczkę się zagalopowałeś z tym nowym punktem.
Wiadomo że osoby które odwiedzają nasze forum mieli, maja albo chcą mieć coś wspólnego z XTkami. To jest forum otwarte dla wszystkich motocyklistów (i nie tylko) i każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie.
Po drugie, Wojtku chyba miałeś ciężki dzień w pracy i troszeczkę się zagalopowałeś z tym nowym punktem.
Wiadomo że osoby które odwiedzają nasze forum mieli, maja albo chcą mieć coś wspólnego z XTkami. To jest forum otwarte dla wszystkich motocyklistów (i nie tylko) i każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie.
h e d o n i z m
ciekawie się robi w temacie
ale teraz poważnie, Panowie dajmy spokój z tym tematem bo to doprowadzi do kłótni na forum, a i tak ostatecznie każdy bedzie miał rację,
a zresztą co mi tam, piszcie dalej to na zlocie będzie jeszcze ciekawiej ( oczywiście żartowałem )
ale teraz poważnie, Panowie dajmy spokój z tym tematem bo to doprowadzi do kłótni na forum, a i tak ostatecznie każdy bedzie miał rację,
a zresztą co mi tam, piszcie dalej to na zlocie będzie jeszcze ciekawiej ( oczywiście żartowałem )
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 20:49 przez tomi-ei, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam, że po chwili, ale dopiero po napisaniu przeczytałem dalsze posty.
Nie będę już nawet cytował tylko zaraz odniosę się do Waszych wypowiedzi.
Elita hm Co macie na myśli.
Bycie zielonym obliguje mnie raczej do obowiązków a nie jest wyznacznikiem elity
Zwłaszcza, że zielonych nie wybiera forum a jego zarząd i Admin.
Ilość postów, no tak piszę dużo, ale jak mi ktoś wskaże choćby kilka napisanych bez celu i sensu to będę wdzięczny.
Ja nikogo nie cenzuruję a moja propozycja jest ironią i to jak dla mnie nazbyt widoczną.
Flaw przeczytaj wszystkie moje posty z tego tematu, bo Crazy niestety zacytował tylko wybrane i wyrwane z kontekstu
Nie będę już nawet cytował tylko zaraz odniosę się do Waszych wypowiedzi.
Elita hm Co macie na myśli.
Bycie zielonym obliguje mnie raczej do obowiązków a nie jest wyznacznikiem elity
Zwłaszcza, że zielonych nie wybiera forum a jego zarząd i Admin.
Ilość postów, no tak piszę dużo, ale jak mi ktoś wskaże choćby kilka napisanych bez celu i sensu to będę wdzięczny.
Ja nikogo nie cenzuruję a moja propozycja jest ironią i to jak dla mnie nazbyt widoczną.
Flaw przeczytaj wszystkie moje posty z tego tematu, bo Crazy niestety zacytował tylko wybrane i wyrwane z kontekstu
PS. Co do ołtarza dla XT660- to nie ma chyba na forum gościa, który wypisałby więcej błędów i wad konstrukcyjnych naszego XT660
Cóż jedni kochają swoje motocykle mimo ich wad i pracują nad ich wyeliminowaniem a inni .......................
Cóż jedni kochają swoje motocykle mimo ich wad i pracują nad ich wyeliminowaniem a inni .......................
- crazyrider12
- dla czego mam nie bronić wolności słowa na tym forum??? Angażuję się życie tego forum i chcę mieć prawo do wyrażania opinii.Wojtek pisze:Jak chcesz bronić czyjejś wolności Crezy to zapraszam do udziału w demonstracjach, czynnym udziałem w dyskusji nad ACTA i czegoś, co wymaga, choć odrobinę wysiłku i zaangażowania
Zauważyłem że zaczynasz traktować forum jak Twoją własność a wszyscy którzy stawiają jakiś opór są "beee" i prędzej czy później odchodzą od nas.
Wojtek pisze:Ty się zachwycaj a moje święte prawo do kpiny z tego zachwytu.
proszę wskaż gdzie widzisz zachwyt w poście:"Filmik spoko"????Wojtek pisze:co kpina z zarówno twoich zachwytów jak tytułu tego tematu
Ja?Hmm chyba musisz mojego posta przeczytać jeszcze raz a zwłaszcza ten fragment:Wojtek pisze: Nie tak dawno „obraziłeś” się na JackaXT za to, ze w ferworze dyskusji troszkę pojechał po innych motocyklach.
Wtedy jakoś nie wzywałeś do cenzury
Ja walczę z cenzurą. Tak jak walczyłem z "wyższością XTZ nad pozostałymi XT"wtedy gdyjacekxt postował o wydzielenie podgrupy specjalnie dla XTZcrazyrider12 pisze: XT jak każde moto ma swoje wady i zalety ale nie róbmy z tego obiektu kultu i nie wynośmy go na ołtarze!
Idąc dalej tym tropem:
Powinien pojawić się punkt w regulaminie zakaz używania innych motocykli niż XT, a jeszcze dalej: osoby które zmienią motor na inny będą usuwane z forum a kara będzie wymierzona w postaci chłosty.
Co to sekta XT ma być??
TEGO CHCEMY NA TYM FORUM
Chyba nie! Kto się ze mną zgadza niech zabierze głos-HYDE PARK od tego jest!
Jestem przeciwny wprowadzaniu tego typu ograniczeń i obostrzeń w regulaminie
Jacekxt pisze: Na tym wspaniałym forum powinien powstać, na wzór np. niemieckiego, osobny dział dla Tenere. Wówczas jakiekolwiek rozmowy na tematy techniczne miały by sens i byłyby owocne.
- taka była moja reakcja na posta Jackaxtcrazyrider12 pisze: Nie zgadzam się z tą opinią! Jestem ciekaw różnych patentów które są zastosowane w prawie że bliźniaczym motocyklu, a jako że tenery nie posiadam to pytam. Tworzenie oddzielnej grupy? Alienacja? Po co? Po to jest to forum aby dzielić się wiedzą i spostrzeżeniami. Każdy z nas ma prawo wyrazić swoją opinię, nie każdy musi się z nią zgadzać.
No cóż ale powstała :D I za taką was uważam :DNie miała powstać, żadna elitarna grupa.
A tak na serio to z igły widły :D Na razie mamy niepowtarzalną atmosferę na forum i szczególnie na zlotach tego się trzymajmy.
EOT :P
DR 750 ---> XT660R ---> XT660R ---> APRILIA SHIVER 750 ---> WR450
Informatyk Śląsk
Informatyk Śląsk
- crazyrider12
-Ty Wojtku próbujesz zabronić-Wojtek pisze:Większość z nas ma też inne motocykle, opisujemy ich wady, zalety i nikt nam tego nie zabroni.
Sam sobie zaprzeczasz?Wojtek pisze:Chyba musimy nowy punkt do naszego forumowego regulaminu dodać:
Zakaz wychwalania i zachwytów nad innymi motocyklami niż rodzina XT660
Albo się jest fanem XT660 albo ostrzeżenie i pogonić z forum.
Czy to "mój punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia" ?
Podzielam zdanie Hobelika .. reszta to bicie piany dla mnie.
Jestem "nieumi" i o tym wiem, o tym wiem, że jestem "nieumiem"
No to ja Ci przypomnę twój prostest, bo jak zwykle manipulujesz faktami i cytatami
A co gorsza angażujesz w to innych
PS Do osobistych wycieczek polecam pw.
No jeszcze ostatni Twój post- lepiej się nie ośmieszaj
Nie mówiąc już o tym, że musiałem ten "twój występ" szybko załagodzićcrazyrider12 pisze:Czuję się dotknięty, zwłaszcza ostatnim zdaniem!Jacekxt pisze:Zapomniałem dodać najważniejszego. Tenerka jest PRZEPIĘKNA!
Na parkingach motocyklowych Tenerka wyróżnia się jak PAW pomiędzy wróblami, lub rasowy, pełnej krwi rumak wśród chorych, parszywych warchlaków.
Że eRka to warchlak?-no może jak jej nie umyje ,a tak ogólnie jest całkiem sympatyczna dla oka.
I tylko jeszcze jedna uwaga- po twoim ostatnim poście wyszło szydło z worka- tobie nie chodzi o żadną cenzurę- Ty masz problem ze mnąJacekxt pisze:Oj, przepraszam wszystkich na kolanach, jeśli uraziłem bezwiednie. Powinienem ważyć każde słowo, a tego nie zrobiłem. Mam dziś taki "komputerowy dzień" i odrabiam zaległości w sieci. Siedzę i piszę w kilku miejscach na raz, nie czytając uważnie tego, co napisałem. Ale wierzcie mi, nie miałem złych intencji.
( Tomku Drogi, nie powinieneś w tak młodym wieku tak często "czuć się dotkniętym". Zapewniam Cię, że na taki stan przyjdzie w Twym życiu jeszcze czas. Ale jakby co, to PRZEPRASZAM!)
Myślę, że mi wybaczycie.
"Co złego to nie ja"
A co gorsza angażujesz w to innych
PS Do osobistych wycieczek polecam pw.
No jeszcze ostatni Twój post- lepiej się nie ośmieszaj