A ja wypróbuję jeszcze bardziej ekonomiczny wariant
Grzane manetki - NIE OXFORD!
Przetestowane i mogę potwierdzić, że na pewno ułatwiły i umiliły dojazd na zlot
byłoooo ZIMNO :D Manetki tak jak wcześniej opisywałem po uruchomieniu są letnie. Ta po prawej stronie na rollgazie nagrzewa się prędzej, ale ostatecznie po paru minutach ciepło oddają tak samo. W porównaniu z innymi wyrobami obecnymi na zlocie mogę powiedzieć, że mój KTM grzał tak jak inne na 1-szym stopniu grzania. Z jednej strony czasami mogło by być cieplej a z drugiej słyszałem opinie, że grzane manetki i tak przy takim mrozie bardziej "pomagają" aniżeli rozwiązują problem zmarzniętych rąk. Wentylacja rękawic mrozi mocno od zewnątrz, a ręce ogrzewane są tylko od środka, także palce i tak marzną. W moim przypadku najlepiej spisywało się z rękawicami zimowymi. Wiatr nie schładzał ich nawet przy szybszej jeździe a manetki dogrzewały.
Testowaliśmy ten układ również w terenie i po dłuższej jeździe było już za gorąco, trzeba było ogrzewanie wyłączyć
Ogólnie jestem zadowolony, że udało mi się ten patent sprawdzić na zlocie, gdyż bez dogrzewania było by ciężko. Temperatura rano spadała poniżej 5*C.
Myślę, że może w przyszłości rozszerzę moje ogrzewanie o "drugi stopień" będę informował na bieżąco
byłoooo ZIMNO :D Manetki tak jak wcześniej opisywałem po uruchomieniu są letnie. Ta po prawej stronie na rollgazie nagrzewa się prędzej, ale ostatecznie po paru minutach ciepło oddają tak samo. W porównaniu z innymi wyrobami obecnymi na zlocie mogę powiedzieć, że mój KTM grzał tak jak inne na 1-szym stopniu grzania. Z jednej strony czasami mogło by być cieplej a z drugiej słyszałem opinie, że grzane manetki i tak przy takim mrozie bardziej "pomagają" aniżeli rozwiązują problem zmarzniętych rąk. Wentylacja rękawic mrozi mocno od zewnątrz, a ręce ogrzewane są tylko od środka, także palce i tak marzną. W moim przypadku najlepiej spisywało się z rękawicami zimowymi. Wiatr nie schładzał ich nawet przy szybszej jeździe a manetki dogrzewały.
Testowaliśmy ten układ również w terenie i po dłuższej jeździe było już za gorąco, trzeba było ogrzewanie wyłączyć
Ogólnie jestem zadowolony, że udało mi się ten patent sprawdzić na zlocie, gdyż bez dogrzewania było by ciężko. Temperatura rano spadała poniżej 5*C.
Myślę, że może w przyszłości rozszerzę moje ogrzewanie o "drugi stopień" będę informował na bieżąco
[center]WEJDŹ XT660 Tryb diagnostyczny CO Settings Ankieta Mój XT'ek [/center]
Jakoś nigdy tego nie odczułem. Teoretycznie powinno tak być ale chyba trzeba byłoby mieć bardzo grube paluchy.raczek_ pisze:Wentylacja rękawic mrozi mocno od zewnątrz, a ręce ogrzewane są tylko od środka, także palce i tak marzną
Jestem "nieumi" i o tym wiem, o tym wiem, że jestem "nieumiem"
a jakie masz rękawice ?
bo ja jechałem w takich:
i niestety, ale na mroźne dni się nie nadają. Skóra jest perforowana i przód wychładza się bardzo szybko :(
bo ja jechałem w takich:
i niestety, ale na mroźne dni się nie nadają. Skóra jest perforowana i przód wychładza się bardzo szybko :(
Kup sobie takie coś:
http://www.wunderlich.de/shop/media/cat ... 000_02.jpg
Po angielsku to się zowie "bike muffs" , Oxford też zdaje się ma to w ofercie.
PS: a mówiłem ze patent "lusterkowy" będzie słabo grzał :>
Ktoś na zlocie to miał chyba w Tenere.
A do Kata idealnie będzie pasować.. jak i do osobowości Raka ;0
A do Kata idealnie będzie pasować.. jak i do osobowości Raka ;0
Jestem "nieumi" i o tym wiem, o tym wiem, że jestem "nieumiem"
Jakoś mufek w terenie nie widzę.
h e d o n i z m
marider pisze:Kup sobie takie coś:
no proszę Cię :D Pisałem na samym początku, że nie chcę zrobić z supermoto goldwinga i nie chcę obwiesić go grubymi grzanymi manetkami oxforda. To wygląda jak żywcem zdjęte ze skutera. Domyślam się, że gumiło by się w tym miodowo, ale bez przesady Ja tam ze swoich podgrzewanych mat jestem zadowolony