Siemanko!
Dwa pytanka:
polecacie jakieś uszczelniacze lag, konkretna firma? Zrobiłem serwis, wymieniłem, wyczyściłem i jedna laga puściła po jakichś 3tys km (używane różnie, trochę teren, trochę Alp).
Dwa: chce ktoś połowę kompletu, tj na jedną lagę? :D Uczciwie odsprzedam.
Pozdrosy!
Uszczelniacz lag- ktoś chcę połowę kompletu?
Hej!
Ja używam Ariete (ARI). Co do szybko puszczających uszczelniaczy, słyszałem, że przy zmianie samego oleju w lagach, stosunkowo szybko mogą walnąć uszczelniacze. Dlatego wychodzę z założenia, że zmiana oleju = zmiana uszczelniaczy i oczywiście odwrotnie.
Pozdrawiam,
Bartek
Ja używam Ariete (ARI). Co do szybko puszczających uszczelniaczy, słyszałem, że przy zmianie samego oleju w lagach, stosunkowo szybko mogą walnąć uszczelniacze. Dlatego wychodzę z założenia, że zmiana oleju = zmiana uszczelniaczy i oczywiście odwrotnie.
Pozdrawiam,
Bartek
Z moich doświadczeń wynika że firma Ariete robi najlepsze uszczelniacze. Co do wymiany jednego to nie polecam. Jeżeli szybko puścił uszczelniacz to był jakiś powód (podrapana laga, odbita np od kamienia, zuzyte uszczelniacze pyłowe) trzeba dokładnie obejrzeć rure nośną. Ja też przed złożeniem delikatnie poleruje rury włukniną żeby nadać im drobne ryski poziome. Pomaga to utrzymać film olejowy na rurze co powoduję dłuższą żywotność
Mateusz93,
Hej przywieź do mnie rozebrany zawias obejrzymy razem.
Może trzeba zrobić polerkę.
XTR/BMW w 3 odmianach / Mt09 Tracer / Ktm 1090 co następne nie wiem może T7
Dziękujęmik1046 pisze:Mateusz93,
Jak mi się uda je rozebrać (problem z czasem) to się skontaktuję.
BTW. czy można dostać uszczelniacze NOK dla XTka?
Nie które sklepy piszą, że Athene=NOK, prawda?
Skąd taka rozbieżność w cenach? Cena za ten sam zestaw w sklepach od 30 do 90 zł. Gorszy sort, podróba?
Mateusz93,
Przywieź całe zrobię Ci od ręki.
Przywieź całe zrobię Ci od ręki.
XTR/BMW w 3 odmianach / Mt09 Tracer / Ktm 1090 co następne nie wiem może T7